2011. május 28., szombat

HEGEDŰS KATALIN DR. (SZERK.) - A palliatív ellátás - Jelenlegi ára: 2 280 Ft


Kedves Érdeklődő!
Üdvözli Önt a Fókusz Könyváruház csapata. Áruházunk 40 éve széles könyvválasztékkal áll a vevők rendelkezésére.
Kedvező személyes átvételi lehetőség Budapest szívében, az Astoria és a Blaha Lujza tér között található boltunkban.
Futárszolgálatunk 790 Ft-ért az ország minden pontjára kiszállítja megrendelését.
A SZÁLLÍTÁS A 10. 000 FT-OT MEGHALADÓ RENDELÉSEK ESETÉBEN INGYENES!
Minden könyvünk új, kiváló állapotú, azonban a folyamatosan változó készlet miatt előfordulhat, hogy a megrendelt könyv elfogyott áruházunk készletéből.
LEÍRÁS
213582
HEGEDŰS KATALIN DR. (SZERK. )
A palliatív ellátás alapjai
A szöveggyűjtemény a Tanatológiai ismeretek. Ahaldoklás és a gyász kérdései az orvosi gyakorlatban. A terminális állapotú daganatos betegek palliatív ellátása című kurzus előadásaihoz írt, illetve összegyűjtött tanulmányokat tartalmazza. A terminális állapotban levő betegek komplex ellátása, valamint a halál, haldoklás, gyász kérdései eddig igen kis súllyal szerepeltek az orvosi curriculumban: számításaink szerint 2000-ben a 7000 órás képzés 0, 49%-át, mintegy 34 órát tettek ki. Ugyanakkor köztudott, hogy Magyarországon évente 33000 beteg hal meg a különböző daganatos betegségek követ­keztében. Egyre több onkológiai beteg kerül terminális állapotba, azaz olyan helyzetbe, amikor már nem az okot, hanem a betegség okozta tüneteket lehet csak befolyásolni. Az emelkedő betegszámmal szemben áll az a valós helyzet, hogy Magyarországon a betegségük végső szakaszába kerülő betegek palliatív ellátása nem igazán megoldott, a folyamatról nemcsak a civil szféra nem rendelkezik megfelelő ismeretekkel, hanem az orvosok graduális és posztgradulális képzéséből is hiányzik. Ezért tekinthető nagyon fontos lépésnek az orvosképzésben a témával foglalkozó kurzusok megindítása és az ehhez kapcsolódó tananyag kiadása. 2004 és 2009 között kb. 350 orvostanhallgató végezte el a kurzust a Semmelweis Egye­temen. Ahallgatók részéről nagyobb létszámra lenne igény, de a halál, haldoklás és gyász témája megkövetel bizonyos intimitást, és az egyik cél a közvetlen, interaktív kommunikáció lehetőségének biztosítása az előadók és a hallgatók között.
A tanulmányok - a kurzus témáit követve - korszerű áttekintést adnak a palliatív ellátás minden területéről: a súlyos állapotú betegek fájdalomcsillapításáról és tüneti kezeléséről, a haldokló betegek pszichoszociális ellátásáról és a velük való kommunikáció nehézségeiről, a palliatív ellátás társadalmi és kulturális hátteréről, a család szerepéről a haldokló beteg mellett, a terminális állapotú betegek ellátásának etikai és törvényi szabályozásáról, a gyászról és a gyászolók segítéséről, valamint külön fejezet szól a palliatív gyermekgyógyászat szomatikus és pszichoszociális vonatkozásairól. A 2. kiadás során elsősorban ,, A súlyos állapotú betegek fájdalomcsillapításának és tüneti kezelésének elméleti és gyakorlati kérdései" című fejezetet újítottuk meg, hiszen az első kiadás óta eltelt hét év során ezen a területen sok változás következett be.
Szállítási és átvételi lehetőségek:
Személyes átvételi lehetőség Budapest szívében, az Astoria és a Blaha Lujza tér között található boltunkban.
Nyitva tartás:
Hétköznap 9: 30-20: 00
Szombaton 10: 00-17: 00
A leütést követően munkatársaink 1-2 munkanapon belül felveszik Önnel a kapcsolatot a kiszállítás vagy az átvétel időpontját illetően.
Futárszolgálatunk 790 Ft-ért az ország minden pontjára kiszállítja megrendelését.
Köszönjük, hogy minket választott, reméljük, hogy a jövőben is megelégedésére szolgálunk.
Üdvözlettel:
A Fókusz Könyváruház csapata



Jelenlegi ára: 2 280 Ft

Az aukció vége: 2011-06-01 08:09
. HEGEDŰS KATALIN DR. (SZERK.) - A palliatív ellátás - Jelenlegi ára: 2 280 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése